Hoe te stoppen met het verspillen van tijd op de set bij het maken van films?

Bedrijven en klanten hebben niet altijd het geld, de tijd of de oprechte wens om het maximale uit elk project te halen, waardoor filmmakers aan de korte kant blijven. Dit kan mensen die vooruitgang willen boeken in het vak ergeren door elk werk beter te doen dan het vorige. Hier zijn enkele suggesties over hoe u kunt kijken of een afspraak kunt maken voor antieke voorwerpen.

De pre-productiefase

Voor elk budget is planning iets dat de meeste mensen over het hoofd zien, maar het is cruciaal om een ​​geordend stuk te creëren. Niet voorbereid zijn leidt tot tegenslagen, wat zowel tijd als geld op de set zal kosten.

Dit zijn vaak de meest onderschatte aspecten van pre-productie:

  • Spelplannen voor opnamen op afstand
  • lijsten met opnamen
  • vragenlijsten en opnameschema’s (voor interviews)
  • de biografie van de geïnterviewde begrijpen en waar het interview zal plaatsvinden
  • schoonmaak en puin verwijderen menu planning voor lunch en diner

Het missen van deze aspecten veroorzaakt niet alleen schade aan uw planning en budget (vanwege overwerkbetalingen), maar het veroorzaakt ook schade aan uw imago en arbeidsethos. Een bemanning kan direct onderscheid maken tussen een product dat zorgvuldig is gepland en een product dat er “vleugels” van heeft. Een goed voorbereide set begint en eindigt de dag meestal op tijd, met weinig stress en een happy crew.

Ja, het is gemakkelijker om te verschijnen en ‘het te laten gebeuren’ naarmate je meer ervaring hebt, maar de realiteit is dat een goede pre-productie het moreel van de bemanning behoudt. Niets is frustrerender dan een team filmmakers te hebben die niet actief betrokken willen zijn en er alleen zijn voor het geld.

Inschakeltijd

Als het teveel op één dag verpakt is, is het gemakkelijk om een ​​paar simpele dingen over het hoofd te zien. Evaluatie met de bemanning, afdelingshoofdvergaderingen in de ochtend en een korte teamvergadering voor een samenvatting van de planning zijn allemaal belangrijk voor de flow.

Als iedereen op dezelfde lijn zit, werkt het hele team aan een gemeenschappelijk doel.

Als alleen de regisseur of assistent-regisseur op de hoogte is van de spelstrategie, kan de bemanning overwerkt raken bij het uitvoeren van taken die geen verband houden met de productie.

Velen zijn getuige geweest van de vervelende scène waarin een crew verlichting, camera’s, kleding en audioapparatuur installeert omdat iedereen ervan uitging dat de foto naar het oosten zou zijn gericht – alleen omdat de regisseur een uur te laat zou arriveren en aankondigde: “Oh, trouwens, we zijn vandaag naar het westen gericht. Plots moet de massieve installatie worden afgebroken en hersteld, en de rest van de dag wordt teruggedrongen door een mentaliteitscrash.

Verspilde moeite versus goede moeite

We willen allemaal die filmesthetiek met prachtige poppenafbeeldingen, glijdende weergaven en fantastische hoeken die ons die artistieke stijl geven die we allemaal zijn gaan waarderen. Helaas, wanneer de tijd kort is, worden veel van deze afbeeldingen opgeofferd om aan de groeiende vraag naar dekking te voldoen.

Het is een geweldige suggestie als het gaat om tijdbeheer voor foto’s, om het aantal instellingen (camerabewegingen, lenswisselingen, enz.) Te tellen die nodig zijn voor de dag. Als je “run and gun” schiet, ben je beperkt tot 50-60 instellingen op een 14-urige dag; langer, en de integriteit van de film in gevaar komt. Het gemiddelde aantal sets voor televisieproductie is 25-30, en in de filmindustrie is het gebruikelijker om 20 of minder scènes per dag op te nemen. Sluit nooit meer aan dan u aankan; Wees eerlijk over je capaciteiten en houd je daaraan.

Ten slotte zal vooruit plannen u op de lange termijn tijd besparen. Voordat je zelfs maar een voet op de set zet, heb je een goed idee van wat je nodig hebt. Als die dag komt, update je het team zodat iedereen op dezelfde lijn zit. De hoeveelheid instellingen is cruciaal voor een succesvolle planningsdag. Wees niet hebzuchtig en plan alleen voor wat je weet dat je kunt doen. Deze tips helpen je om het meeste uit je tijd en energie te halen, zowel op als off-road.