Het veranderen van de manier waarop u voedsel kookt, kan de biologische beschikbaarheid van antioxidanten vergroten

Het veranderen van de manier waarop u uw voedsel kookt, kan de biologische beschikbaarheid van antioxidanten vergroten een goede frituurpan kopen. Deze antioxidanten helpen reacties te voorkomen die menselijke cellen kunnen beschadigen. Het is ook bekend dat ze gunstig zijn voor de menselijke gezondheid.

Er zijn drie hoofdtypen kookmethoden. Het eerste gebruikt warmte om voedsel gemakkelijker te verteren te maken. Gekookte en gefrituurde voedingsmiddelen zijn hiervan voorbeelden. Andere kookmethoden omvatten het combineren van vochtige en droge hitte om voedsel te koken. Stomen en roosteren zijn voorbeelden van vochtige warmte koken.

Koken kan de voedingswaarde van voedsel verlagen, terwijl roosteren gewenste verbindingen kan produceren. Beide methoden kunnen echter ook leiden tot ongewenste verbindingen.

Bakken is een van de gezondste kookmethoden. Het vereist weinig vet en het gebruikt indirecte warmte. Het zorgt voor grondige koken en kleurontwikkeling. Het wordt vaak gebruikt om voedingsmiddelen te maken die als een beslag beginnen.

Roerbakken is een andere methode. Het gaat om het koken van een dunne laag vet over hoge temperatuur. Het vereist constant roeren om ervoor te zorgen dat het voedsel niet brandt. Het wordt gebruikt om chips, beignets, donuts en chips te maken. Het kan worden gedaan over een open vlam of in een thuiskeuken.

Een derde type koken is een combinatie van zowel vochtige als droge hitte. Dit wordt gedaan door een oven of een heet oppervlak te gebruiken. Het wordt vaak gebruikt om de beste smaak uit sauzen te halen. Het kan worden ontdekt of gedekt.

Een aantal voedselprocessen kan worden verminderd door de kooktijd te wijzigen. De meeste voedselverwerkende verontreinigingen kunnen worden verminderd door additieven toe te voegen.